LUCAS CREATIV is zestig jaar geleden opgericht als Lucas Lijstenfabriek. Dat het bedrijf tegenwoordig zoveel meer is dan dat zal u zeker niet zijn ontgaan.  Een korte terugblik.

In het atelier in Meerhout ontwerpen en vervaardigen de vakmensen van Lucas reeds sinds 1953 maatwerk van lijsten en kaders. In de jaren die volgden, bouwt Lucas een sterke naam op tot ver buiten Vlaanderen. Maar eind jaren tachtig werd dit succes getemperd door de invoer van kaders uit lage loonlanden en door een terugloop van de vraag. Op dat ogenblik nam de toenmalige directie de beslissing om buiten de productie van staaflijsten en kaders, die behouden bleef, de activiteit uit te breiden met de verkoop van materialen voor de kunstschilder.

"LUCAS" werd al snel een drukbezochte winkel met klanten van wijd en zijd.

In 1991 wordt Lucas Lijstenfabriek overgenomen door een nieuwe directie. Na een beperkte verkenningsronde opteerden zij voor een uitbreiding en uitdieping van het bestaande concept. De planning was dubbel: een breder assortiment en verspreiding over Vlaanderen.

Waar oorspronkelijk enkel materialen beschikbaar waren voor schilders en tekenaars werd gestreefd naar een veel bredere waaier aan materialen. Hierdoor kan nu iedereen met een creatieve geest zijn gading vinden bij LUCAS CREATIV. De naam Lucas Lijstenfabriek werd ook veranderd naar LUCAS CREATIV en daarmee aangepast aan de uitgebreide activiteit.

Er werden geschikte locaties gezocht voor de vestiging van een aantal filialen naast de bestaande vestiging te Meerhout. En dat lukte, kijk maar:

1993 - Vroenhoven (Riemst)
1995 - Veltem-Beisem (Herent)
1998 - Hamme, dit filiaal werd in 2000 verplaatst naar een nieuwe locatie te Temse
1998 - Schoten (winkelcentrum Kleine Bareel)
2000 - Temse
2001 - Gent
2003 - Aartselaar
2004 - Kortrijk
2005 - Mechelen
2005 - Roeselare
2006 - Sint-Truiden
2006 - Antwerpen
2007 - Zonhoven  
2009 - Turnhout   
2010 - Nieuw adres in Mechelen!
2012 - Ninove
2013 - Nieuw adres te Roeselare!
2014 - Nieuw adres te Vroenhoven!

Het hoofdkantoor van LUCAS CREATIV is gevestigd in Meerhout.  Ook de productie van kaders, spieramen en doeken bevindt zich daar.
   
Op dit ogenblik is LUCAS CREATIV in Vlaanderen dan ook de grootste en meest complete vakhandel voor elke kunstenaar, elke hobbyist, ieder bedrijf, elke school of academie die creativiteit belangrijk vindt.

Ons motto: het meest brede en diepe assortiment in een beperkt segment, met andere woorden: gespecialiseerd en volledig en dat aan de beste prijs!